En cirkulär framtid: Traktorn och övriga skatter från containern

Något du inte längre behöver kanske är exakt vad jag behöver! Världen måsta vara cirkulär och det är en boost för oss alla när vi får trådarna att knytas ihop på ytterligare ett ställe! Kommer ni ihåg traktorn? Vi har skrivit om den i omgångar. Nu har den kommit fram och rullat av för att gå in i nästa syfte i sin existens.

I en värld där vårt överskott kan bli någon annans skatt tar traktorn från Bertil och andra generösa donationer en central roll. Detta röda lilla kraftpaket har rest genom engagemang och sponsring från människor runt om i Sandviken. Rustad och uppgraderad av skolan har den nu nått sitt nya hem i Burkina Faso för att fortsätta sitt arbete. Bertil som projektlett det hela ser fram emot att dela traktorns resa och dess kommande insatser.

Payer, i sitt bidrag, fyller det nybyggda skoladministrationshuset med konferensmöbler och kontorsutrustning från sitt flyttade kontor. En välkommen gåva som skapar en miljö för effektivitet och samarbete.

Eklidskolan i Tullinge skickar lådor av Montessori-material, en pedagogisk skatt för både förskola och grundskola i Nakamtenga.

"Stoppmaterialet", fina kläder och utrustning, som privatpersoner skänker, gör inte bara en ekonomisk insats utan skapar även en känsla av empowerment. Dessa säljs i en liten butik på centret och intäkterna går till skol- och sjukvårdsdriften. Så kunderna får tillgång till fina kläder och material av bra kvalitet och bidrar samtidigt till samhällets välfärd.

Containern, packad till bristningsgränsen med omtanke och nyttigheter, har anlänt till sitt mål. Varje gåva, varje föremål, och traktorn själv kommer att väva in sig i det dagliga livet och förhoppningsvis sätta nya hjul i rörelse mot en cirkulär och hållbar framtid i Burkina Faso.