Vi frågar Gabriella Svanberg hur hon skapar guldkant i sitt liv

Vi är alla stjärnor – vi kan helt enkelt påverka alla de hörnstenar som formar vår stjärna (hjärna) av psykologisk flexibilitet som får oss att må bra och bli vårt bästa jag! Att skapa Guldkant är att se till att hörnstenarna sitter där de ska! Psykolog Gabriella Svanberg presenterade på Guldram Salonger samband och nycklar! Låt processen börja!

”Visste du att du kan träna din hjärna, precis som vilken muskel som helst?” Gabriella har tillsammans med Health Competence tagit fram ett 6 veckorsprogram där du steg för steg kan gå igenom dessa olika hörnstenar! Ett träningsprogrammet för att nå din fulla potential och få ut det mesta av ditt liv. ”Under 6 veckor tränar du upp din mentala förmåga att vara närvarande, hitta fokus, stabilitet och göra medvetna val utifrån dina personliga värderingar.”

Detta var också vad föreläsningen handlade om på Guldram Salonger.

Det är intressant med alla kopplingar som kan göras mellan Guldrams olika teman. Precis som jorden hänger samman och det är uppenbart att vi bara kan lösa de stora frågorna om vi samverkar, så blir det tydligt i dessa samtal på Guldram, att trots att temana kan tyckas väldigt olika, så möts de i en viktig kärna!

Förra veckan var vi på filmvisning som var förra Guldrams lotteri-vinst (Grattis Susanne). En film om ärkebiskop Demond Tutu. Ett av alla kloka citat från honom handlade om förlåtelse. Någon frågade hur det går att lära sig att förlåt. Ärkebiskopen svarade: ”hur lärde du dig att cykla? Genom att läsa en bok?”

På samma sätt poängterade Gabriella att psykologisk flexibilitet är något du lär dig genom att träna! Psykologisk flexibilitet definieras av att var närvarande, öppna upp och gör det som betyder något.

Och hörnstenarna i din stjärna (hjärna <3) är:

Värderingar - vet vad som betyder något

Engagerad handling - gör vad som krävs

Jag som sammanhang - ren medvetenhet

Defusion - observera ditt tänkande

Acceptans – öppna upp

Kontakt med nuet - var här nu

Hur tränar vi då hjärnan att uppnå detta? Hur ger vi hjärnan tid att vila så att den inte blir överansträngd? Hur blir vi medvetna om stenåldershjärnan så att vi kan nudga hjärnan till smartare beslut än ständig jakt på belöningar som något gott att äta 🙌. Tack för kloka inlägg och processen du satt igång Gabriellla! Och tack alla sagolika gäster!

Fortsätt att hålla utkik på Gabriellas olika plattformar för mer spännande insikter och kunskaper om vår hjärna och hur vi kan påverka den!

Hemsidan
http://www.gabriellasvanberg.se/

Podden den Hållbara Hjärnan :

https://open.spotify.com/episode/3OYHOGKIuHmedRMBQUO4u2?si=iQlDB9nLRnenuHtXaOEzrQ

Instagram

https://instagram.com/neuropsykologengabriella?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

Varför är det bra att träna hjärnan ? För att vi kan ! Hjärnan är plastisk, dvs den är formbar och precis som andra muskler i kroppen kan vi påverka den, så att vi blir vårt bästa jag !

Lotteri med Gabriella

Det blev rusning till lotteriet som Gabriella presenterade : Träna din hjärna 6 veckors program. Ett onlineprogram där du avsätter mellan 10-30 minuter per vecka för att ta del av programmets innehåll och uppgifter.

Vinnare blev Lennart Karlsson ! Stort grattis ! Och för alla oss andra som inte vann finns så klart möjlighet att köpa träningsprogrammet hos Health Competence! 

Guldram Salonger

I Yennenga arbetar vi dagligen med hållbarhet på ett mycket påtagligt sätt. Vi arbetar med hur vi kan anpassa oss till klimatförändringarna, hur vi utrotar fattigdom, skapar matsäkerhet och ställer om till förnyelsebar energi, hur vi säkerställer schyssta arbetsvillkor och tillgång till utbildning och hälsa, osv

Men hela världen hänger samman, så det vi arbetar med i Burkina Faso är inte en isolerad ö. Och hur vi lever och handlar i Sverige påverkar i allra högsta grad utvecklingen i andra länder! Ibland känns det som att det är svårt att kommunicera detta i samma andetag som vi pratar om alla satsningar för ett hållbart samhälle i Burkina Faso med fokus på alla de globala utvecklingsmålen.

Dessutom är vi själva uppfyllda av hur inspirerande och roligt det är med alla initiativ som görs, och som skapar möjlighet att faktiskt göra mer hållbara val. Så föddes idén om att skapa salonger för just detta! Med våra salonger, på olika gyllene teman, hyllar och värnar vi livets skönhet. Varje salong får gästerna lära känna en person som vill dela med sig av sin guldkant på tillvaron och vägen mot en mer hållbar värld.

Världen och livet är vackert och fantastiskt, och tillsammans kan vi inspirera varandra!

Afternoon tea

Sonja är ansvarig för att sätta ihop menyn för Guldrams afternoon tea. Sonja säger : « Jag älskar att baka, och för mig är guldkant på tillvaron när jag ser att det är bra råvaror, ekologiska produkter, kulturspannmål, närproducerat och från små gårdar som värnar biologisk mångfald. »

På bordet hade AJ Produkter sponsrat så att vi kunnat köpa in snittar och helt magiska banan-bröd från Paulinas kök och kakeri, ett företag som värnar om ekologiska råvaror, kulturspannmål och påverkan på människor och natur.

Och så ett mousserande naturvin, Juice sponsrat från Ekolådan och hibiskusjuice sponsrat från Hikkibiskus där grundaren Annick själv var på plats för att servera och berätta om denna fantastiska juice som härstammar från Burkina Faso - och te och kaffe så klart!

Dahl agenturer

Vi håller dessa salonger hos Dahl Agenturer som har den perfekta salongen för mingel som detta! Syskonen Linda och Alexander som driver agenturen, är fantastiska människor med stort engagemang och stort hjärta, så de är strålande partners för dessa event.

Vi kommer att lägga upp tips och inspiration efterhand på vår instagram @guldramsalong så glöm inte att kolla in där då och då och fortsätt att sprida guldstoff och inspiration !

Vart går intäkterna?

När vi (Yennenga) arbetar på plats i ett land som Burkina Faso, så är det så tydligt hur hela världen hänger ihop och hur våra levnadsmönster och vardagsval påverkar inte bara ditt närsamhälle utan också människor på andra sidan jorden. Både genom deras arbetsförhållanden och produktionen av produkter vi köper i väst, men också klimatförändringarna som drabbar så tydligt.

Överskottet från intäkterna på Guldram Salonger går dels till att hålla Guldram Salonger även på plats i Burkina, där de bjuder in intressanta talare som ska sprida inspiration, kunskap och empowerment för att var och en ska få kraft och kunskap att kunna påverka sitt eget liv och sin omgivning i hållbar riktning.

Så Guldram Salonger bidrar både akut på kort sikt och skapar strategier för långsiktiga lösningar.