Kallelse till årsmöte för Yennenga Progress 2023

TID: Onsdagen den 24:e maj 2023 kl 17.00
PLATS: Arena, Malmskillingsgatan 36
Nu börjar vårens solstrålar äntligen värma igen och vi förbereder oss inför årsmötet. Yennengas arbete går nu in i en ny fas efter corona-åren och vi har mycket vi vill uppdatera er om, och som vi bjuder in er till att delta i på olika sätt i arbetet framåt. Det finns mycket att göra!

Förutom våra grundverksamheter av utbildning, hälsa och infrastruktur som vi alltid arbetar med och vidareutvecklar, lägger vi nu extra fokus på:

  1. Matsäkerhet och återuppbyggnad av marken, i ett land som sedan länge drabbats av klimatförändringar och ett jordbrukssystem som inte gynnar utan fortsätter att degradera marken. Genom vår praktikant Joachim van Willigen har vi startat ett samarbete med Professor Marcos Lana på SLU. De resultat vi redan sett är oerhört hoppingivande, och vi satsar nu framåt.
  2. Rättssäkerhet, grundläggande för en demokratisk och fredlig utveckling, i ett land där det sedan några år tillbaka råder politisk instabilitet, terrorist-attentat, och en vinglig övergång från ett traditionellt samhälle till ett modernt/myndighetsstyrt samhälle. Vi startar nu ett treårsprogram för informationsarbete, rättsfall, rådgivning och stöd för att bekämpa korruption, maktmissbruk och stödja mänskliga rättigheter.
  3. Spridning av Yennenga konceptet, enligt två ovan punkter, integrerat i våra grund-verksamheter. Vi genomför skalningen via program för barns rättigheter i skolor i vår region, samt ytterligare en farm enligt principerna för agroekologi.

Efter årsmötesförhandlingarna presenteras följande program:

  • Vår generalsekreterare Stina Berge berättar om arbetet och livet i byn, programmet för rättsäkerhet samt drömmar och mål med skalningen av Yennengas koncept med hållbarhet som svaret på en bättre värld.
  • Vår ordförande Amanda Mompalao de Piro berättar om styrelsens uppdrag och visioner för framtiden.
  • Joachim van Willigen berättar om vikten av agroekologi, tidigare forskning och resultat, samt hur detta implementeras i Yennengas verksamhet och plan framåt.

Årsmöteshandlingar med valberedningens förslag, verksamhetsberättelse, och årsredovisning skickas i maj ut till dem som anmäler sig till årsmötet via info@yennengaprogress.se.

Så vi ser med hopp på framtiden! Tillsammans har vi en chans att verkligen göra skillnad för världens utveckling. Alla världens medborgare måste arbeta tillsammans för att säkerställa att alla tillhör lokala hållbara samhällen som har tillgång till rent vatten, mat och grundläggande energi samt struktur för hälsa och utbildning. Det har dessutom blivit tydligt att det som händer någon annanstans på jorden berör oss alla. Let’s do this!

Vi ses den 24:e maj!

Amanda, Stina och styrelsen

PS. Passa gärna på att betala din medlemsavgift på 200 sek till vårt 90-konto : 900243-7 eller Swish-konto: 123 900 24 37