Utflykt för avgångsklassen

Förra veckan bar det av igen! ”Avgångsklassen” på förskolan i Nakamtenga, som börjar skolan till hösten gjorde klassutflykt till Faso Parc – Burkinas motsvarighet till Grönalund men riktad till små barn. Det är en uppskattad och efterlängtad tradition som vi införde när Drottning Sylvias stiftelse Catch gav förskolan en extra boost!

Det är med spänd förväntan och pirr i magen som barnen står och tar emot sina lunchpaket med frukt och smörgås, och packar in sig i bussen! Traditioner i de olika klasserna gör att barnen alltid har spännande saker att se fram emot, en morot att nå nästa nivå i sin utbildning, både så här för våra yngsta och uppåt i klasserna.

Lärar-teamet har gjort en lista över aktiviteter och utflykter som passar i de olika åldersnivåerna. Det är allt från kulturella utflykter, till besök av historiska platser, mens-festen till sådant här med karuseller och studsmattor!

Utflykten ger både elever och personal en välbehövlig utflykt, och äventyret att åka in till huvudstaden, där alla barn ännu inte satt sin fot, trots att det bara är en timmes bilfärd från byn. För många av barnen var det första gången de ens åkte buss! Så första frågan för dem var hur de skulle göra i bussen! Det bubblade av frågor och glada utrop om allt de såg via bussfönstret under färden. Och barnen sjöng högt hela vägen.

Alla positiva nya upplevelser stärker och hjälper barnen och personalen att växa. Kort och gott livets skola. Varje ny upplevelse stärker självkänslan, ger erfarenheter som ökar känslan av trygghet och kontroll. Även glädjen att få berätta för föräldrar och andra släktingar och vänner, är i sig en viktig del av livet och livets skola, glädje och stolthet!