Faso-joggen slår rekord!

I år slog vår vänskola Galaxskolan i Sigtuna rekord på sin insamling i samband med skoljoggen som de gett namnet Faso-joggen! Eleverna kämpade på bra och sprang skogsstigarna flera varv. Det var 6-12 åringar som sprang med en hejarklack av funktionärer från olika klasser.

Samordnande eldsjäl för joggen är Suzanne Flemström, som också är kontaktperson för vårt skolsamarbete. Hon berättar att hon sprang med en underbar liten kille på 7 år, som gav den härliga kommentaren: ”Oj, vad många trädben det är!” och hon konstaterar att det verkligen gällde att se upp för alla rötter på skogsstigarna.

På Galaxskolan har de den fantastiska traditionen att årligen arrangera Burkina Faso- joggen med sina elever, där eleverna uppmuntras att skänka en springslant som går till vänskolan i Burkina Faso, Yennenga skolan! Nu har de genomfört sin 27e jogg!!!

Från skolan i Nakamtenga skickas bilder från skolan och berättelser på vad som händer där. Breven läses högt för barnen på Galax-skolan och Suzanne har gjort en stor vägg med alla bilder, som elever och anhöriga kan titta på. Superfint!