När det kommer till miljön måste vi tänka Glokalt!

Det blir mer och mer uppenbart för oss alla att omsorgen om klimatet och varandra måste göras på globalt plan. Att bry sig om klimatförändringens framfart på andra sidan jorden är inte bara välgörenhet, utan snarare en självbevarelsedrift! I oktober vill vi på Yennenga belysa hur vi alla är viktiga i att ta små och stora steg i vår vardag – och i någon annans vardag – för att reducera vår (och mänsklighetens) negativa påverkan på klimatet.

När det gäller klimatförändringarna blir det uppenbart att världen hänger samman. Ett planterat träd i Burkina Faso eller Sverige, binder lika mycket koldioxid, och är lika viktiga för ditt liv och välbefinnande. En satsning på att skapa en livsmiljö där det går att odla och leva, på andra sidan jordklotet, stabiliserar också din livsmiljö.

I Nakamtenga, en liten by i Västafrika i Sahara-öknens nederkant, har klimatförändringarna varit ett tydligt faktum sedan över 20 år tillbaka. Gammal kunskap går inte längre att förlita sig på. Det vi trott var en modern sanning med gödningsmedel och pesticider, för med sig nya problem, när vi slår ut den balans som insekter, djur och växter samspelar i. Konsekvenser som inte känner några gränser. Så nu är vi modigare i våra försök att tänka gammalt men också nytt och en mix! Följ våra försök och var med och skapa en oas i öknen!

Under oktober månad kommer vårt Instagram-konto att fyllas av bilder på de satsningar vi gör för miljö och natur, människor och djur i Nakamtenga, Burkina Faso, blandat med satsningar som görs i Sverige av fantastiska människor i vårt nätverk.

Det är hög tid att agera – men inte försent!

Det finns metoder som inte ens behöver kosta speciellt mycket pengar. Och du behöver inte ändra din livsstil nämnvärt. Det kräver bara lite tid, att ta reda på mer fakta, tid att testa sig fram, tid att ge nya lösningar en chans att lyckas, tid att göra mer hållbara val! Vi behöver binda koldioxid och kol i marken, vi behöver tänka på i vilken hastighet vi använder upp jordens resurser, och vilka aktiviteter vi kan genomföra för att bidra positivt till en mer hållbar utveckling! Vi blir jätteglada om du vill skicka in dina bästa tips för en hållbar framtid till oss, kommentera och dela de inlägg du ser, så att vi kan sprida den positiva energin, uppmuntra till action och boosta hoppet om en fortfarande blomstrande framtid.