God Jul Bidra till en God jul i Nakamtenga!

Jul handlar om liv, hopp och födelse, kanske rent av pånyttfödelse.
Årets Yennenga-julklapp är därför rent vatten! En förutsättning för allt liv.

Vi befinner oss i ökenlandet Burkina Faso. Hur kan vi garantera att det finns tillräckligt med vatten till skolan och sjukvården som vi byggt upp i byn Nakamtenga? I dagsläget är många boende i området beroende av den brunn som finns, vilket gör det svårare att garantera vattentillgången till centrets skola och vårdcentral. Men hur skulle vi kunna neka någon rent vatten!?

Problemet är egentligen inte en bristande vattentillgång i reservoaren, utan att den soldrivna el-pumpen, av olika anledningar stannar, alltför ofta. Under dessa stopp sinar vattnet i tornet extremt fort. Året runt hämtar de anställda på centret och boende i närområdet vatten hos oss för sina hushåll. De hämtar med dunkar på cyklar, huvuden eller i tunnor på åsnekärror. Under den varmaste och torraste delen av året, mars-maj, torkar mindre och grundare brunnar upp, vilket innebär att en allt större del av befolkningen, i en större radie runt centret, hämtar sitt vatten hos oss i Nakamtenga. Under samma tid på året har vi mycket av dessa elavbrott. Utan ström, kan vatten inte pumpas upp i tornet, och med den stora efterfrågan på vatten under denna tid är då tornet tömt på 10 minuter.

För att garantera tillgången till rent vatten, för verksamheterna på Yennenga-centret och för befolkningen i området, behöver vi ett till vattentorn med en mer avancerad solpumpsanläggning!

Vårt jul-insamlingsmål är 150 000 SEK! Du kan med din julgåva göra det möjligt.

Företag

Låt detta bli ert företags julgåva! Maila stina@yennengaprogress.se så får ni ett digitalt julkort med tack för julvattnet, ni kan lägga på er hemsida/sociala medier eller maila till era medarbetare och kunder!

Privatpersoner

Skicka in ert bidrag till 90-konto 900243-7 eller Swisha 123 900 24 37, märk ”God jul”!

Och maila stina@yennengaprogress.se så får ni ett digitalt julkort ni kan skicka eller skriva ut som julklapp till nära och kära.