Hack for Yennenga!

I barnboken om Prinsessan Yennenga som snart finns i handeln, kommer det att finnas en QR-kod som för dig vidare in i Yennengas värld! Där kan barn och vuxna lära sig mer om världen, miljö, och hållbarhet kopplat till Sverige men också det område där Yennenga levde enligt legenden. Vi är nu mitt uppe i ett Hackathon med företaget SDGS gruppen för att skapa dessa funktioner.

Från SGDS gruppens huvudkontor i Bromma, med stora fönster mot en spektakulär himmel, alla iklädda svarta t-shirts med trycket HACK FOR YENNENGA med ninja-feeling (av ekologisk bomull så klart!), har vi suttit 30 personer i två dagar med uppdraget att ta fram interaktivt material till landningssidan för barnboken om Prinsessan Yennenga.

Hackargänget fick uppdraget att skapa spel som för dig in i Yennengas värld – dvs allas vår värld, och skapa underhållning men också sätta igång en tankeprocess om hur vi alla är viktiga för en hållbar värld! Fritt fram att vara kreativ med tankar om hur vi engagerar barn och deras familjer för mänskliga rättigheter, miljö och hållbarhet, att få vara sig själv, göra sin röst hörd, etc.

Vi frågar SGDS gruppen hur de kom på idén och varför de satsar på det här:

”Vi vill arbeta mer med de Globala Målen. Saint Gobain (moderkoncernen) har som mål att bli klimatneutrala och vill mer. Som en del i det vill vi också skapa ett mer långsiktigt samarbete med Yennenga. Om vi utgår från utvecklarna, vill vi få möjlighet att i en mer fri och kreativ miljö få prova på ny teknik, samarbeta med personer som de inte har jobbat med förut, skapa gruppkänsla och ha kul på jobbet! Detta samtidigt som de gör något för världen!”

Som det står i slutordet i boken: Så vad är ditt uppdrag och vilka kan du ta hjälp av för att uppnå dina mål? Vad skulle hända om alla världens prinsessor och prinsar inte blev tillsagda att ”passa in”, utan fick utveckla sina olika superkrafter precis som de var? Utan att få höra att så gör inte små prinsessor och så får inte prinsar göra. Vad tror du skulle hända om världens ledare vågade ha alla dessa hjältar och hjältinnor som rådgivare, precis som Kung Nedegea till slut hade?

Sidan byggs av Deloitte Digital under ledning av Matilda Johansson, och Hackathon-teamet här på SGDS gruppen leds av Michael Hagberg.