Årets julklapp – boka honungsprovning!

Dags att bli honungsgourmet! Boka in dig med nära och kära på honungsprovning och ta dig in i en förtrollande god värld med mycket att upptäcka! Honungs- och biexperten Lotta Fabricius guidar oss genom honungens smaksensationer från olika skörar, växter och länder, historia och framtid! Du njuter och bidrar samtidigt till att vi kan sätta upp biodling på vår experimentfarm i Nakamtenga, Burkina Faso.

Pollinerarna är större hjältar vad gäller jordens matsäkerhet än många av oss tänker på, dagligen! Dessutom ger de oss fantastiska bi(!)produkter.

Ge bort en honungsprovning till dina föräldrar, gå med en partner eller vän, eller vem du nu vill ge en sagolik kväll med god eftersmak!

Lotta Fabricius håller tillsammans med Yennenga honungsprovning, tre kvällar.

Datum att välja mellan:

16 februari, kl. 19.00-20.30

23 februari, kl. 19.00-20.30

9 mars, kl. 19.00-20.30

Plats meddelas vid bokning, men kommer att vara centralt i Stockholm.

Pris 350 kr per person. Hela summan går oavkortad till Yennengas projekt att starta biodling på experimentfarmen i Nakamtenga, Burkina Faso. En perfekt julklapp för många helt enkelt!

Projektet syftar till att utveckla metoder för biodling lokalt i Burkina Faso, för att bidra till biologisk mångfald, skydd och förståelse för pollinatörer samt produktion av bi- och honungsrelaterade produkter. De utbildningar som planeras att hållas kopplade till biodling kan därmed utvidgas till kurser i produktion av biprodukter. Utbildningarna kommer att dokumenteras och paketeras för en e-läroplattform så att människor som lever under liknande förhållanden men längre bort från byn Nakamtenga, fortfarande kan ta del av metoderna. En del av processen är också att bidra till strukturen för att skapa en cirkulär ekonomi. Ett mål är att skapa lokala biodlarklubbar, på samma sätt som det finns i Sverige, där de privata biodlarna kan hjälpa varandra, ordna fortbildningar, samt att istället för att var och en skaffar egen utrustning, kan organisera det inom sin lokala förening.

Så årets julklapp ger inte bara en minnesvärd afton för den som varit lycklig nog att få denna kväll, men skapar också ringar på vattnet för en hållbar framtid, biologisk mångfald och värnande av våra pollinatörer.

Maila info@yennengaprogress.se och boka din honungsprovning, så mailar vi ett presentkort du kan ge bort!