Fritidsgården har öppnat!

Hur kan vi bidra till en trygg och konstruktiv miljö för våra barn och ungdomar, även efter skoltid och på helger och kvällar? Med en ambitiös plan med program och innehåll för ungdomskvällarna har Moumoni, Sandrine och Elysée nu satt planerna i verket! I lördags slog portarna upp för Yennenga fritidsgården i Nakamtenga!

På listan av aktiviteter står brädspel, boule och svenska Kubb ;-). Det finns planer på öppen-scen, debattkvällar och olika tävlingar.

Vi håller öppet lördag eftermiddag och kväll, och avrundar aftonen med filmvisning.

Allt sker i samarbete med restaurangen, där de serverar saft (lokalt gjord så klart på hibiskusblomma, ingefära eller tamarind!), popcorn och andra snacks.

Precis som i resten av världen signalerar oroliga föräldrar och skolpersonal om barn och ungdomar som hamnar i utsatta situationer. Reaktionen blir lätt att vilja skydda sina älskade barn mot att hamna i trubbel och därmed stänga in tjejerna och bråka med killarna som ändå går ut och då hänger vid barerna på marknaden. (Och sedan smyger tjejerna ut bakvägen…)

Att utelivet och det som är "förbjudet" är lockande går inte att komma ifrån, men vi kan i alla fall skapa alternativ, och en plats dit alla kan komma, för att umgås, hitta på trevliga saker, och för att det finns vuxna som lyssnar och finns till hands.

Tack Brand Emotional Response Group för att ni direkt nappade och stöttar med grundfinansieringen för att skapa trygghet, en plats med goda förebilder och roliga och meningsfulla saker att göra.