Ge internationella kvinnodagen en extra tanke!

Internationella kvinnodagen är en väldigt bra dag att ägna en extra tanke åt frågor som specifikt påverkar flickor och kvinnors liv världen över. I år vill vi genom gymnasie-elevs-företaget Ge Skydd UF ge ett handfast tips vad gäller mens, både i din närhet och för flickorna på våra skolor i Burkina Faso.

Sår här presenterar de sig och bjuder in dig till sin idé:

Vi är fem elever från Hälsingegymnasiet i Bollnäs som driver UF-företaget Ge Skydd UF.

Vår affärsidé är att erbjuda gåvobevis där pengarna omvandlas till 100% ekologiska mensskydd till skolbarn i Nakamtenga, Burkina Faso – och fler skolor i regionen om ni hjälper oss att köpa massor!

Var tionde skolbarn i Afrika stannar hemma på grund av menstruation och det vill vi förändra. Våra gåvobevis finns i olika belopp som genereras till antal studerande livmoderbärare du vill eller har möjlighet att hjälpa.

Förutom dessa gåvobevis säljer vi boxar till företag och föreningar i Sverige, innehållande ekologiska mensskydd från företaget Talkaboutsyd. Boxarna är designade för att sättas upp på toaletter, i syfte till att finnas som en trygghet vid en oförberedd blödning. Genom köpet av boxen får företag och föreningar möjlighet att ta ställning i frågan om tillgänglighet av mensskydd. Köpet av boxen bidrar även till att hjälpa studerande livmoderbärare i byn Nakamtenga, Burkina Faso, eftersom att 20 kronor från varje box går till att köpa mensskydd från Talkaboutsyd som skickas ner till byn Nakamtenga. Tanken bakom boxen och gåvobevisen är att minska tabun kring menstruation och att väcka medvetenhet om hur situationen ser ut i världen.

Med hjälp av Stina Berge med Yennenga Progress blir det möjligt för oss att kunna hjälpa skolbarn i byn Nakamtenga med mensskydd, de ser även till att mensskydden tas emot och undervisar skolbarnen om mens och mensskydd. Tillsammans med Yennenga Progress gör vi det möjligt för skolbarn i byn Nakamtenga att kunna gå till skolan under sin menstruation med ekologisk hållbara mensskydd.

Följ oss gärna på Instagram och ladda upp med gåvobevis som gå-borts-present eller födelsedagspresent!

Vi blir också jätteglada om ni tipsar alla företag och föreningar ni känner om att köpa vår mens-boxar till sina toaletter!

Maila Ge Skydd UF om ni vill veta mer.

Video om vår produkt:

Skapa förändring med vår box!
Skapa förändring med vår box!
Play Skapa förändring med vår box!

För dig som har ytterligare tre minuter över se denna video om vårt arbete med:

Informationsvideo Ge Skydd UF
Informationsvideo Ge Skydd UF
Play Informationsvideo Ge Skydd UF

Lockade detta dig till att ta ett steg mot förändring? Beställ via vår hemsida.

Maila oss

Ring oss: Säljansvarig Felicia Malmström Fack - 0708556635

Besök vår Instagram (eller @geskydduf)