How to make the world bigger and smaller!

I julas installerade vi en internetmast i byn, och har nu äntligen ett månadsabonnemang och därmed WIFI! Det öppnar upp oändliga möjligheter som vi tidigare bara kunnat drömma om. Paradoxen av att världen blir både större och mindre, i positiv bemärkelse. Vad har du eller ert företag för kurser eller kunskapsområden, som ni skulle vilja dela med er av, så att Yennenga kan lägga ytterligare en pusselbit i det stora pusslet av en hållbar framtid för människor, djur och natur?

Nu har vi wifi på Yennenga Centret i Nakamtenga, Burkina Faso. Dels så har utbyggnaden av internet i landet varit bristfällig, dels verkar vår by ligga i en uppkopplings-"svacka" vilket gör all uppkoppling, inklusive telefonen, svajig. Genom åren har vi mången gång satt oss tålmodigt på taket sent på kvällen för att försöka skicka iväg dagens mail och hämta in nya. Pauline klättrade till och med upp i klätterställningen på förskolan, en gång när vi hade en viktig fråga att avhandla.

Lucka nr 22 i vår julkalender var drömmen om internet. När vi skapade luckorna la vi en budget för att köpa uppkoppling till våra verksamhetschefers mobiler, eftersom det varit det lättaste sättet att få uppkoppling och kunna kommunicera. Men så dök det upp en firma som hade lösningen med en mast och månadsabonnemang! Vi fick ett sådant förslag för några år sedan men det fungerade bara i en och en halv månad och sedan var vi tillbaka på ruta 1.

Den här gången kunde de ge referens till stora hotell i landets huvudstad Ouagadougou, och garantier på att vi faktiskt skulle ha uppkoppling, inte bara i teorin men också i verkligheten. Företaget SJR valde denna lucka och gav oss denna oändligt efterlängtade julklapp!

Vi hård-testade julklappen direkt och genomförde en online ledarskapsutbildning för samtliga våra verksamhetsledare, där kursledaren, Anna Persson, var med online vid alla 6 kurtstillfällena och 3 timmar i stöten. Magiskt!

Det som vi drömt om i alla dessa år, att kunna erbjuda  utbildningar, kommunikation och utbyten online är äntligen verklighet! Så världen sträcker sig nu långt bortom byn och våra gränser har vidgats. Och Anna, SJR och andra är helt plötsligt när, så världen har också blivit mindre. Paradoxen av att världen blir både större och mindre, i positiv bemärkelse.

Vad har du eller ert företag för kurser eller kunskapsområden, som ni skulle vilja dela med er av, så att Yennenga kan lägga ytterligare en pusselbit i det stora pusslet av en hållbar framtid för människor, djur och natur?