Julklappar tillverkade i byn till försäljning

Som en del i finansieringen av den gemensamma välfärden drivs en rad tillverkande företag i byn Nakamtenga. Ibland passar vi på att visa en del av produkterna även i Sverige. Förra helgen arrangerade Afrikultur en Afrikadag på Folkets Hus och biblioteket i Bagarmossen. Det bjöds på mat, dans, musik och inte minst en marknad med produkter från en mängd afrikanska länder. Yennenga Progress tog chansen att presentera alla fina produkter som tillverkas i de olika entreprenörsverksamheterna i Nakamtenga.

Syateljén bidrog med förkläden med matchande grytlappar, färgsprakande väskor, necessärer och bokomslag, bordstabletter, fiffiga fodral till pappersnäsdukar, unika bagagetaggar, och haklappar till småbarnen. Byns tvåltillverkare bidrog med sina fina små tvålar som fick ingå i ett fotvårdskit med både karitésmör och en liten pimpsten. Ett perfekt julklappspaket! Boken om Yennenga sålde som smör och många kände igen den från Max restaurangerna där den just nu ingår i barnmenyn.

För er som är intresserade av julklappar med riktig mening finns det fortfarande saker kvar, hör av er till oss på kontoret så kan vi hjälpa till att ordna med det.

Det enda som är helt slutsålt är de fantastiska vimplarna som sys av spillbitar i syateljén - de var omåttligt populära på marknaden så vi lägger en ny beställning, men leverans blir först efter nyår!

Besök gärna vår Instagram för fler produkter.