En traktor kommer lastad!

Vissa saker går jättebra att köpa på plats i Burkina. Vi uppmuntrar lokal produktion och lokala entreprenörer. Andra saker är svårare att få tag på eftersom landet inte har så mycket naturtillgångar och näst intill obefintlig industri. Bertil har tagit tag i frågan om traktorn. Läs hans berättelse här!

Hej, det är Bertil här. Ja, det är jag med traktor-projektet. Det föddes ju redan 2017 när jag besökte Nakamtenga i Burkina Faso och upptäckte hur enastående hård marken var när det var torrperiod. Det var ju som betong och nu när byn har fått tillgång till 5 hektar mark och ska börja odla den så att skolbarnen kan få ett ordentligt mål mat per dag så tycker jag faktiskt att de måste ha någonting som hjälper dem med att plöja och skörda ute på åkern.

Så föddes projektet om en liten traktor. En traktor som man ska kunna sköta om och hantera även ute på savannen, det vill säga med en skiftnyckel och ett spett kanske.

Ja, traktor som ni ser här bakom, den är skänkt. Det har varit en skola som har rustat motorn och gått igenom den. Det har varit företag i Sandviken-området som har skänkt både däck, färg och batterier och en bilskrot har fixat nya led-lampor och nu återstår ju den här stora frågan att få den i transport till Burkina Faso och till det behöver jag ha lite hjälp.

Gärna mycket stöttning! Jag önskar alla lycka till, och att få känna det stora hjärtat som värmer när man kan hjälpa människor i nöd.

Här Facebook-insamlingen

Det går också bra att Swisha 123 900 24 37 eller sätta in på 90-konto 900243-7. Skriv traktor!

Den röda traktorn!
Den röda traktorn!
Play Den röda traktorn!