Vad har några vattendroppar med vattensäkerhet att göra?

Många bäckar små blir en stor å, eller hur var det nu vi lärde oss som barn? I vår vision om zero-water waste har vi nu byggt denna lilla anläggning. Det kan tyckas litet, men det har både ett stort symboliskt värde att påminna oss om att ta tillvara jordens resurser, och ger oss faktiskt frukt! Det är detaljerna som räknas – även när vi ska rädda världen. Tack ITERIO för julklappen! <3

Vid vår högstadieskola finns en vattenkran. Där hämtar skolbarnen vatten att dricka och för att svalka sig under dagens heta timmar. Som vid alla kranar, går det inte att undvika att det också hamnar vatten på marken. Förutom att det blir geggigt och inte ser så prydligt ut, så är det ju också ett slöseri av rent fint vatten!

I vår julklappskalender önskade vi oss därför att kunna bygga en platta som sluttar bakåt, med en liten kant, så att vi kan fånga upp vattnet och får det att rinna bakåt. Spillvattnet rinner alltså bakåt i det som nu istället är en bananplantering! Så spillvattnet är inte längre spill utan används till bananer och andra växter som vill ha mycket vatten.

Det var företaget ITERIO som valde att sponsra denna lucka om att ta tillvara dropparna!

Globalt mål 6, rent vatten. Med detta vill vi påminna om att det gör stor skillnad om vi alla gör, om än små insatser, för det får stora konsekvenser. Varje droppe, varje träd, varje positiv påminnelse om att vi kan göra skillnad.