Vi är, var och en, viktiga ambassadörer för en hållbar framtid

I september månad införde företaget Payer en tävling bland sina anställda. Denna går ut på att ge en bonus till den medarbetare som ger förslag på den bästa lösningen för att öka Payers hållbarhet, främst som arbetsplats men också företagets plats på jorden. I samband med detta skänker de samma summa till Yennengas arbete för hållbarhet, med vetskapen att en satsning på miljön, var den än görs, bidrar till hela jordens hållbarhet.

Av dessa pengar avsätter vi också varje månad, en bonus till en Yennenga-medarbetare i byn Nakamtenga, med samma syfte som hos Payer.

Det kom in massor av bra förslag, så det var inte lätt att välja. Vi får spara av dem till kommande månader! Efter diskussioner inom juryn, utsågs slutligen månadens vinnare av hållbarhetsbonusen i Nakamtenga, och det blev Alain Comparore, undersköterska på vår vårdcentral.

Juryns motivation var :

Det finns mycket att göra för att bidra till en hållbar utveckling i byn. Alla dessa saker är bara möjliga att uppnå om vi har förtroende oss mellan samt en gemensam vision. Med tanke på förra årets diskussioner och händelser på centret och i byn, bedömde vi viktigt att börja med denna vinnare för september 2021.

Alains förslag på första satsning, är kortfattat, att alla anställda ger sig ut på ett missionsuppdrag, för att säkerställa att samtliga personer i kvarteren runt om i byn, känner till visionen för en hållbar framtid. Och framför allt att de känner att de alla är viktiga pusselbitar för att arbetet ska lyckas. Vi har stora drömmar om högkvalitativ utbildning för alla, säkerställa hälsa och att ingen ska behöva dö i sjukdomar som faktiskt går att bota, att återskapa grönska i öknen och uppnå matsäkerhet. Bland massa annat!

Ingen har sagt att det är lätt. Men det är definitivt inte omöjligt!

Och detta gäller egentligen inte bara för Nakamtenga! Vi borde alla utropa oss ambassadörer för en hållbar framtid. Vilka är bättre lämpade än oss alla ? Vi vet att den som är bäst lämpad att förklara är den du har förtroende för, och det är någon som är dig nära. Så där du är, är du den bästa ambassadören jorden kan ha!

Vi gratulerar Alain till månadens hållbarhetsbonus och vi gratulerar Yennenga till detta steg framåt för hållbar utveckling.

Varmaste hälsningar juryn

Mia Barkland

Sofie Malm

Stina Berge