News

For daily inspiration and updates follow us on Instagram, Facebook, Youtube and Linkedin, and interact with us, spread the good news and solutions for sustainability.

Hur kan vi sprida goda idéer – och mindre skräp?

Att det blir genomslagskraft när elever går ut och pratar om nyvunnen kunskap och inspirerar till förändring det är väl allmänt känt! Men det är ändå magiskt roligt att höra om det varje gång det hänt! Vi hade egentligen en annan plan för Iterios julklapp men detta var helt oemotståndligt! Läs om elevernas insats!

Read more

Varför ska vi gå på museum?

”Utflykter som denna ökar elevernas intellektuella träning och uppmuntrar till lärande på ett sätt som inte kan göras på samma sätt i ett klassrum. Det blev tydligt för eleverna också hur samhället och dess traditionella sociala strukturerna förändras i och med globaliseringen och kontakten med omvärlden. Men det är viktigt att känna till och förstå sin historia!” Tack till partnerföretaget WeWereThere för julklappen som gjorde denna utflykt möjlig.

Read more

Årsmöte är som nyårsafton!

Vi ser tillbaka på året som varit, utmaningar och höjdpunkter! Vi har sannerligen fått vår beskärda del av utmaningar, men som Pauline, Yennengas landchef i Burkina Faso sa: när vi nu tagit oss igenom detta har vi alla förutsättningar att hjälpa andra när vi skalar. Allt vi förmedlar har vi konkret arbetat med, steg för steg, och ibland ett steg tillbaka för att sedan ta ny sats framåt igen!

Read more

Generalsekreteraren har ordet

De flesta av oss vet nog, någonstans (ibland långt inne), att det är dags att tänka om. Precis som i dikten här bredvid, är det dags att våga göra om och våga göra rätt.

Read more

Rapport från Svens volontärresa

Det är alltid en fantastisk upplevelse att åka ner till Burkina Faso, då förståelsen förtydligas om hur mycket som händer och utvecklas varje dag i Nakamtenga. Alltifrån nya byggnader och vattentorn, till olika typer av odlingar och farmer, och även på grupp- och personalplan.
Läs mer om hans besök i byn här:

Read more

Hur tydliggör vi miljöfrågan och inspirerar fler?

När såg du senast så här glad ut när du plockade skräp? Tricket är att göra det i grupp, och veta varför och ha ett mål. Barnen fick beställningar på soptunnor när de var ute och berättade om skräp! Att uttala ett mål offentligt ökar också sannolikheten att du faktiskt tänker verkställa det. Så vad kan vi uttala för mål vad gäller världens sopberg?

Read more

Hur skapar vi beteendeförändring

Vi vet alla hur svårt det är att ändra inlärda beteenden även om övertygande information finns tillgänglig. Jämför svenskarnas svårigheter att ändra konsumtionsmönster och beteenden trots det enorma informationsflöde om orsakerna till klimatförändringarna som sköljs över oss ständigt. Att då bryta generationers odlingsmetoder, tar lite tid, i synnerhet i ett samhälle där ett felsteg kan betyda svält.

Read more

Hur skapar vi närhet mellan lärare och elever?

Skratten ekade över skolgården. Eleverna satt i klungor runt fotbollsplanen. Lärarassistenten Micheline stod i mål, biträdande rektor Zabre sprang skrattande över planen med de övriga lärarna. Svetten dröp och stämningen var på topp. Att bjuda på sig själv, att leka och skratta, att skapa traditioner och firanden – ett viktigt steg för fred och trygghet. Eloge till denna fantastiska skolpersonal!

Read more

Skillnaden mellan att arbeta med barns rättigheter och att lära ut om dem

Med stöd från den Svenska Sida-ambassaden här i Burkina Faso, genomförde vi i lördags en inspirationsdag om barns rättigheter. Föreläsaren och komikern, Mr Ali Komi, från nationella departementet för socialt arbete, var dagens moderator. Kunskap, inspiration och verktyg, samt konkreta exempel på vårt arbete som kan spridas vidare utan att det behöver kosta mycket mer än tid och engagemang.

Read more
Show more news