News

For daily inspiration and updates follow us on Instagram, Facebook, Youtube and Linkedin, and interact with us, spread the good news and solutions for sustainability.

How Yennenga is fighting the double burden of malnutrition in Burkina Faso

The concept of "the double burden of malnutrition" is used by the WHO to indicate the coexistence of undernutrition together with being overweight. This sounds paradoxical, overweight and having a shortage of nutrients, but it is the bitter truth. This can be on an individual level: being anemic and overweight, but also on a country level.

Read more

How to make dreams circular

When we have the possibility to start from the beginning, how do we do that correctly? We dream big and envision a future where Burkina Faso is green again, a future where our village is a place where people feel good, and life is circular and sustainable. And the thing is, it is so inspiring and exciting to step by step, thing by thing, try to find the best solution for sustainability. Even the sheets in our guesthouses.

Read more

Vad har en julfest med framtida kvartalsrapporter att göra?

Att säkerställa att barn inte blir undernärda – Så skapar vi friska och driftiga samhällen!
Rapport från julkalendern: Lucka nummer 24 i årets julkalender var en Julfest för barnen på Yennenga-skolorna. Den sponsras av Toftaholms Herrgård. Läs mer nedan om julfesten och varför detta tar världen närmare att nå FNs globala utvecklingsmål och ditt liv.

Read more

Vi har hittat vatten på skolan!

Att borra efter vatten i ett ökenland som Burkina Faso, är minst sagt nervpirrande. Det går inte att ta ut någon glädje i förskott. Men i helgen har vi firat! Vi har ett borrhål på 87 meter på skolområdet med vatten. Så nu ska vi bygga ett vattentorn och installera kranar! Att ha två borrhål och två vattentorn, skapar oändligt mycket större säkerhet! Då och då går en pump sönder, eller något annat problem som gör att vi står utan vatten! Med två separata enheter skapar vi resiliens (förmågan att stå emot och klara av förändring, samt återhämta sig och vidareutvecklas).

Read more

Trafikinformation i rättan tid

Tre unga representanter från ONASER, trafiksäkerhetsverket, besökte i december eleverna på vår högstadieskola för att informera om vett och etikett på vägarna. Det är ett ämne som är mycket viktigt för oss eftersom vi har 400 barn och ungdomar som dagligen använder den stora riksvägen som passerar vårt Center i Nakamtenga.

Read more

Ambassadbesök

Det hände ingenting, sedan hände ingenting – men plötsligt hände det. Hela personalstyrkan på Svenska Ambassaden i Ouagadougou (16 personer) med ambassadör Maria Sargren i spetsen kom i tisdags (29 november) till Nakamtenga och Yennenga Progress för en heldags utbyte. Det var alltså en stor och viktig dag för oss alla. Visst har enstaka personal från Ambassaden varit på besök flera gånger men aldrig ett officiellt besök som detta. De restriktioner man har från UD vad gäller resor i landet har varit en effektiv broms för besök de senaste åren. Covidpandemin har varit ett annat aber.

Read more

Leve kärleken!

För ett tag sedan skrev vi om paviljongen som byggts på högstadieskolan som är den absolut behagligaste platsen i byn att vistas. Den används som skolmatsal, för lektioner och rastaktiviteter. Men också för föreningsverksamhet, kurser och möten då det behövs få plats många människor. Och i helgen hölls där bröllopsfest! Multipurpose för utbildning, utveckling och kärlek!

Read more

Hälsningar från nomadförskolan i Monomtenga

... Eller ja nomader är de väl inte riktigt längre. Sedan nära 15 år tillbaka har Peul-folket blivit allt mer bofasta. Som många andra nomadfolk blir det svårare och svårare att fortsätta att leva ett vandrande liv av massor av olika skäl. Dels är det rent praktiskt svårt att vandra över mark som i dagens samhälle ägs av bofasta eller staten, dels försvårar vandringarna integrationen in i samhället, som t.ex. skolgång, hälsovård, etc.

Read more

Inget barn borde dö i malaria

Ibland händer det som inte får hända. Det som inte borde hända! Förra veckan dog ett av våra skolbarn i malaria. Han gick i ettan och hette Jérôme Bonkongou. Inget barn borde dö i malaria! Det är en sjukdom som går att bota. Om barnet i övrigt är i bra form. Och om barnet har anhöriga som följer upp medicineringen.

Read more
Show more news