News

For daily inspiration and updates follow us on Instagram, Facebook, Youtube and Linkedin, and interact with us, spread the good news and solutions for sustainability.

Glad sommar!

Fick skolinspektörerna vara med och plantera ett träd på skolgården, sist de besökte er skola? Skolavslutningen blev en manifestation för lärande, för eleverna så klart men också för föräldrar och olika samhällsrepresentanter på plats. Vi arbetar för att alla våra aktiviteter ska bli mötesplatser för samhällets olika funktioner, så som samhället är tänkt att fungera. Mötesplatser enbart skapade utifrån den samhällsstruktur som vill få ut sitt budskap brukar få knackigt resultat. Människor går dit människor går. Så skolavslutningar och arrangemang som drar uppmärksamhet är fantastiska platser för dialog, gemensamt skapande och synkroniserade målbilder!

Read more

Att bygga ett fungerande samhälle för alla - Civisme

Det finns ett begrepp på franska som heter CIVISME. Det finns inget riktigt bra ord på svenska som täcker innebörden. På svenska blir det ”samhällskunskap” men det täcker inte riktigt vad begreppet innebär i Burkina Faso. Här handlar det om hur jag som samhällsindivid fullföljer mitt samhällsansvar och gör vad jag kan för att följa lagar och regler – eller inte följa dem - för att vara en god medborgare.

Read more

Sista lärarkollegiet för skolåret 2023/2024

Vi sitter under det öppna terrasstaket på vår högstadieskola i Nakamtenga. Alla våra tretton ämneslärare, rektor, studierektor, elevassistent och skolsekreterare. Det är tidig morgon och det fläktar skönt i den annars så tryckande värmen. Det är det sista kollegiet för läsåret och det är dags att göra en summering av läsåret. Hur har vi lyckats? Vad har varit bra? Vad har varit mindre bra? Vilka är svårigheterna och utmaningarna. Hela personalen är på plats trots att det är lördagsmorgon och helg. Trots att det inte är betald arbetstid.

Read more

Vad är att ha lokal beredskap?

Hur ser beredskapen ut där du bor? Är samhället resident? Hur kan ni som företag göra för att uppmuntra lokalproduktion? Och du som privatperson? En viktig del i Yennengas budskap på plats i Burkina Faso, för att tillsammans skapa ett hållbart samhälle bygger på att konsumera lokalt, något som är fördelaktigt för både miljön och samhället. Här är fem viktiga punkter att vi kan fira när vi konsumerar lokalt:

Read more

Tusse på scenen!

"World is turning us around. But I feel it in my heart. Let's make a brand new start. Can't stop us now, forget the haters. Get up and live and make it matter. There's more to life so go ahead and sing it out!" Det känns fantastiskt att få dela Tusses ord och att veta att han snart står på scen för oss! Boka dina biljetter! Get up and live and make it matter!

Read more

DJ Anna Viresha Malm

Ibland ställs livet på sin spets. Anna Malm skapar nya koncept för DJande och vi träffar henne när hon är i Stockholm för sina DJ-kurser för att ta sig till nästa nivå! "Lycka är inget mål Det är en livsstil. Jag är regissör och huvudpersonen i min alldeles egna livsfil. Min karaktär heter Anna och lever livet fullt ut." Efter bröstcancer och ansiktsförlamning pga av tumör, är denna sprudlande människa ett under av att ta livet på allvar - med massor av glädje och kraft. Nu rockar vi livet. Anna Viresha Malm är DJ på Yennengas gala 1 september! Kom!

Read more

Mens på framfart

Den internationella mensdagen blev en dag fylld av glädje och gemenskap när vårt team på Yennenga Progress deltog i en inspirerande mini-mässa. Med en egen monter fick vi möjligheten att visa upp vårt arbete med mensfrågor i skolor och kvinnogrupper i regionen, och det var en fantastisk chans att sprida kunskap och bryta tabun. Tack vare stödet från våra partners och det ökade intresset från myndigheter ser framtiden ljus ut för våra utbildningsprojekt. Vi på Yennenga Progress är stolta över vad vi har åstadkommit och ser fram emot att fortsätta vårt arbete med ännu större entusiasm.

Read more

Annika Nordenskiöld och alla dessa magiska konstformer!

Om du hör ordet Prinsess-gala, vad ser du framför dig? Att låta konstnärer dekorera tillställningen och göra sina tolkningar är en minst sagt fröjdefull upplevelse. Om det är någon som tänker utanför boxen så är det konstnären Annika Nordenskiöld, en av de konstnärer som ställer ut på Prinsess-galan 1 september! Hon använder massor av konstformer. Nu senast hyllad internationellt för sin AI-konst. Färg, symbolik och starka budskap, hon lämnar ingen oberörd! Den här galan som blir en stor sprakande konsthall vill du inte missa! Köp biljetter NUUU för din plats 1 september!

Read more

Ola Niklasson aka Ola_Art

Ola_art är en av de fantastiska konstnärer kommer att förvandla festsalen på Prinsess-galan till en stor sprakande konsthall! Det är lätt att bli förälskad i hans verk. Med Olas konst möts du av detta glädjesprudlande, alla överraskande moment, det "vana" i klassiska verk men med en helt ny twist! Och nu ställer han ut med Yennenga för att hylla hopp, kraft och alltid möjlighet att förändra, göra om och förhoppningsvis bättre ;-D

Read more
Show more news