News

For daily inspiration and updates follow us on Instagram, Facebook, Youtube and Linkedin, and interact with us, spread the good news and solutions for sustainability.

Amanda och Prinsessuppdraget

Nu är det dags! Snart ges vår bok med legenden om Prinsessan Yennenga ut hos Tukan förlag och den kommer under året att ges ut i Max Burgers barnmenyer! Så alla ni som undrar varför vi tagit namn efter Yennenga behöver inte undra mer! Vi kommer efterhand att lägga upp olika smakprov och tankar runt boken, så höll ögonen öppna! Illustratör Louise Sassene Lundkvist har bidragit till att skapa denna magi!

Read more

Utflykt för avgångsklassen

Förra veckan bar det av igen! ”Avgångsklassen” på förskolan i Nakamtenga, som börjar skolan till hösten gjorde klassutflykt till Faso Parc – Burkinas motsvarighet till Grönalund men riktad till små barn. Det är en uppskattad och efterlängtad tradition som vi införde när Drottning Sylvias stiftelse Catch gav förskolan en extra boost!

Read more

En dag om miljö i Nakamtenga

När vi talar om miljö och klimat i Sverige är de begreppen för många ganska abstrakta. De flesta är medvetna om problemen men har ändå svårt att förhålla sig till fenomen. Hos oss i Nakamtenga i Burkina Faso är dessa begrepp ytterst påtagliga, de känns i skinnet och ända in i magen – varje dag. Det är därför viktigt för oss på skolan att förklara för våra elever varför vi har dessa påtagliga förändringar i miljön och vad som kan göras för att bromsa den katastrof som blir mer och mer påtaglig.

Read more

Vad har frukost med bra betyg att göra?

Den här veckan började vi med frukost på våra skolor i Nakamtenga, Burkina Faso. Ända från förskolan och upp till högstadiet. Ordentlig lunch har vi haft sedan vi startade skolorna, men nu är det en akut insats att även införa frukost. Tom mage = svårt att ha kraft att klara studierna. Om vi får in mer pengar än vi behöver för att täcka terminen ut, hoppas vi kunna fortsätta med barnbespisning under sommarmånaderna, innan familjerna får skörd igen.

Read more

Kallelse till årsmöte för Yennenga Progress 2022

TID: Tisdagen den 24e maj 2022 kl 17.00
PLATS: Circle K, Torkel Knutssonsgatan 24

Read more

Födslar med förhinder

På Yennengas farm i Nakamtenga har verksamheten utökats med en enhet för grisuppfödning. Vi har byggt ett grisstall på 120 kvm som har plats för 5 suggor och femtio slaktsvin. I samband med att bygganden var färdigställd, kunde vi köpa 4 dräktiga suggor. Den ena köpte vi av Papa Joseph, som också föder upp grisar i byn och de tre andra från en annan grisuppfödare som har en farm inte så långt från Nakamtenga.

Read more

Firar nytt miljödiplom!

I veckan träffades vi och firade Yennengas nya miljödiplom! Yennenga Progress arbetar med hållbarhet utifrån ett holistiskt tankesätt, där vi konkretiserat samtliga FNs Globala mål för hållbarhet i byn Nakamtenga i Burkina Faso. Detta arbete har nu reviderats utifrån Svensk miljöbas.

Read more

Kycklingarna är här!

Chantal är nu igång med sin kycklinguppfödning! Hon har arbetat på sin affärsplan sedan i höstas, tillsammans med vår svenska praktikant Emma som läser företagsekonomi på Borås universitet. Grundstrukturen för entreprenörskap är densamma här och där, men i Burkina kan det komma hinder i vägen som Emma inte kunnat förutse och som gör det lite svårt att hålla tidsplan och struktur… Som att kycklingarna Chantal beställt inte levererades som utlovat utan kom först tre månader efter utsatt tid.

Read more

Rapport från ett bok- och biblioteksprojekt på Yennenga Progress skola i byn Nakamtenga i Burkina Faso

I november 2021 var jag i Burkina Faso i Västafrika i 11 dagar för att arbeta med ett språkutvecklande projekt där sagostunder, filmvisning, högläsning; egen läsning kombinerat med samtal och kreativt skapande ingår.

Read more
Show more news