News

For daily inspiration and updates follow us on Instagram, Facebook, Youtube and Linkedin, and interact with us, spread the good news and solutions for sustainability.

Legenden om Prinsessan Yennenga

Vi har länge sagt att det definitivt borde göras en Disney-film om Prinsessan Yennenga, så att folk, en gång för alla får ta del av hennes budskap och vem hon är. Filmen har inte kommit (ännu) men nu är boken här!  Enligt legenden levde Yennenga på 1100-talet, då hon stred för sitt folk, men också för rätten att välja det liv hon själv ville leva. Boken lyfter hur Yennenga utmanar normer och världen omkring sig, men också tankarna om hur vi alla kan spela en roll i förändringen till en bättre värld.

Read more

Faso-joggen slår rekord!

I år slog vår vänskola Galaxskolan i Sigtuna rekord på sin insamling i samband med skoljoggen som de gett namnet Faso-joggen! Eleverna kämpade på bra och sprang skogsstigarna flera varv. Det var 6-12 åringar som sprang med en hejarklack av funktionärer från olika klasser.

Read more

Rättssäkerhet basen för ett demokratiskt samhälle

Vår erfarenhet har visat att för att uppnå en reell förändring och åstadkomma resultat, är seminarier och utbildningar inte på något sätt tillräckliga som instrument. Vår utgångspunkt och strategi är en total noll-tolerans mot korruption samt mot diskriminering på alla nivåer. Rättsfall behöver genomföras för att skapa prejudikat, samt sätta exempel, så att det allmänna förtroendet för rättsväsendet ökar samt att de traditionalister/patriarkat som fortfarande hävdar sin oantastliga makt, förstår att de måste följa landets lagar samt de allmänna mänskliga rättigheterna.

Read more

Välkommen till Yennenga Sarah Kwofie Ocran

Vi är glada att välkomna Sarah Kwofie Ocran, som vår tredje praktikant under hösten. Med bakgrund inom pedagogik från Ghana, inväntar hon nu att få börja masterprogrammet för Public Health vid Uppsala universitet. Under tiden tar hon tillfället i akt att bidra i vår verksamhet. Hennes uppdrag är att strukturera Yennengas fortbildningsprogram för lärare med det material som redan skapats av experter i vårt nätverk, samt fylla på med det material som ska kompletteras!

Read more

Välkommen till Yennenga Theresa Catherine Appiah

Vi är glada att välkomna Theresa Catherine Appiah som praktikant under hösten. Redan utbildad läkare, och med fokus på reproduktiv hälsa, går hon nu masterprogrammet för Public Health vid Uppsala universitet. Hon kommer att skapa utbildningsprogram för både vårdpersonal och skolpersonal, för hur vi på bästa sätt kan arbeta förebyggande för sexuell och reproduktiv hälsa. Det är en stor fråga även i Sverige hur vi fokuserar programmet till skolorna vad gäller samtycke och jämställdhet. Vi har en spännande höst framför oss!

Read more

Välkommen till Yennenga Joachim van Willingen

Vi är glada att välkomna Joachim van Willingen, som praktikant under hösten. Med bakgrund inom medicin och som nu går masterprogrammet för Public Health vid Uppsala universitet, kommer han att djupdyka i frågan om matsäkerhet och hållbart jordbruk – och kopplat till hälsa och välmående så klart!

Read more

Afrikansk prinsessa lär både barn och vuxna om mod och hållbarhet

”Så vad är ditt uppdrag, och vilka kan du ta hjälp av för att uppnå dina mål? Vad skulle hända om alla världens prinsessor och prinsar inte blev tillsagda att ”passa in”, utan fick utveckla sina alldeles egna unika superkrafter precis som de var?” Så avslutas efterordet till barnboken Legenden om Yennenga, Amanda och Princessuppdraget.

Read more

Yennenga Yoga

Vi har massor att ta igen vad gäller att få ses och inspirera varandra till hälsa, hållbarhet och fred! De stora aktuella frågorna i världen, nu, som många gånger förr! Så i samarbete med fina människor i vårt nätverk bjuder vi in till små event framöver, så att vi får mötas och samtidigt göra något givande tillsammans! Först ut var Yoga med Jennifers Happy Heart Yoga!

Read more

Hack for Yennenga!

I barnboken om Prinsessan Yennenga som snart finns i handeln, kommer det att finnas en QR-kod som för dig vidare in i Yennengas värld! Där kan barn och vuxna lära sig mer om världen, miljö, och hållbarhet kopplat till Sverige men också det område där Yennenga levde enligt legenden. Vi är nu mitt uppe i ett Hackathon med företaget SDGS gruppen för att skapa dessa funktioner.

Read more
Show more news