News

For daily inspiration and updates follow us on Instagram, Facebook, Youtube and Linkedin, and interact with us, spread the good news and solutions for sustainability.

Hack for Yennenga!

I barnboken om Prinsessan Yennenga som snart finns i handeln, kommer det att finnas en QR-kod som för dig vidare in i Yennengas värld! Där kan barn och vuxna lära sig mer om världen, miljö, och hållbarhet kopplat till Sverige men också det område där Yennenga levde enligt legenden. Vi är nu mitt uppe i ett Hackathon med företaget SDGS gruppen för att skapa dessa funktioner.

Read more

Vad har ditt mellanmål med världen att göra?

Det finns en fråga som uppfyller mig under större delen av dagen: Hur kan vi få människor att förstå att de globala utvecklingsmålen gäller oss alla – och att vi själva dessutom är en del av lösningen? Syftet med FN:s globala utvecklingsmål är att visa att en rad grundläggande företeelser måste fungera på jorden, överallt och samtidigt, för att vår värld och mänskligheten ska kunna betraktas som hållbar. Yennenga arbetar för att uppnå dessa mål i Nakamtenga, en liten by i Burkina Faso i Västafrika. Vi vill inspirera dig att göra likadant, var du än befinner dig.

Read more

Läs vår årsberättelse för 2021

Yennenga arbetar sedan 20 år tillbaka aktivt med att sätta verksamheter och metoder i verket för att på lokal nivå uppnå FNs Globala mål, Agenda 2030 i byn Nakamtenga, Burkina Faso.

Read more

Grattis till SM Guldet, Ge Skydd UF!

Under året har ett gäng unga entreprenörer genom UF (ungt-företagande) skapat ett företag och tagit fram en produkt som ger Yennengas skolungdomar i Burkina Faso tillgång till bra mensskydd, så att de kan gå i skolan utan problem och fortsätta vara aktiva i samhället även då de har mens. De vann nu SM guld i ungt företagande!

Read more

Presentation av styrelsen 2022!

Stor lycka att på vårt första större live-möte på länge, få välja in denna magiska styrelse vars uppdrag är att göra vår modell tillgänglig för världen: sustainable, scalable, affordable.

Read more

Tyskt partnerbesök i Nakamtenga

Ansvariga för den tyska organisationen Aktion Canchanabury har under vecka som gått varit på besök i Nakamtenga. Aktion Canchanabury har samarbetat med Yennenga Progress BF i två projekt som båda rör Dr Denis Mukwege Center. I det ena bidrog organisationen till att vår klinik kunde engagera specialistläkare och annan personal för att tillgodose behoven i området. Det andra bidraget möjliggjorde för oss att förse kliniken med en solcellsanläggning som klarar att förse kliniken med ren energi dygnet runt. Båda bidragen har varit väldigt viktiga för verksamheten på kliniken.

Read more

Amanda och Prinsessuppdraget

Nu är det dags! Snart ges vår bok med legenden om Prinsessan Yennenga ut hos Tukan förlag och den kommer under året att ges ut i Max Burgers barnmenyer! Så alla ni som undrar varför vi tagit namn efter Yennenga behöver inte undra mer! Vi kommer efterhand att lägga upp olika smakprov och tankar runt boken, så höll ögonen öppna! Illustratör Louise Sassene Lundkvist har bidragit till att skapa denna magi!

Read more

Utflykt för avgångsklassen

Förra veckan bar det av igen! ”Avgångsklassen” på förskolan i Nakamtenga, som börjar skolan till hösten gjorde klassutflykt till Faso Parc – Burkinas motsvarighet till Grönalund men riktad till små barn. Det är en uppskattad och efterlängtad tradition som vi införde när Drottning Sylvias stiftelse Catch gav förskolan en extra boost!

Read more

En dag om miljö i Nakamtenga

När vi talar om miljö och klimat i Sverige är de begreppen för många ganska abstrakta. De flesta är medvetna om problemen men har ändå svårt att förhålla sig till fenomen. Hos oss i Nakamtenga i Burkina Faso är dessa begrepp ytterst påtagliga, de känns i skinnet och ända in i magen – varje dag. Det är därför viktigt för oss på skolan att förklara för våra elever varför vi har dessa påtagliga förändringar i miljön och vad som kan göras för att bromsa den katastrof som blir mer och mer påtaglig.

Read more
Show more news