Annika Nordenskiöld och alla dessa magiska konstformer!

Om du hör ordet Prinsess-gala, vad ser du framför dig? Att låta konstnärer dekorera tillställningen och göra sina tolkningar är en minst sagt fröjdefull upplevelse. Om det är någon som tänker utanför boxen så är det konstnären Annika Nordenskiöld, en av de konstnärer som ställer ut på Prinsess-galan 1 september! Hon använder massor av konstformer. Nu senast hyllad internationellt för sin AI-konst. Färg, symbolik och starka budskap, hon lämnar ingen oberörd! Den här galan som blir en stor sprakande konsthall vill du inte missa! Köp biljetter NUUU för din plats 1 september!

Hej Jag heter Annika Nordenskiöld och är konstnär. Just nu håller jag på med ett jättespännande konstprojekt där jag lärt känna ett antal kvinnliga skulptörer i fantasin. Det vill säga, jag har skapat, ”promptat” skulptörerna med hjälp av AI, genom att jag skrivit fram bilder av dem och deras skulpturer som jag sedan skulpterar i verkligheten. Men jag gör inte bara det. Just nu skulpterar jag fram självständiga, modiga, roliga, intressanta, smarta, busiga, svårflirtade Yennenga-prinsessor som kommer att sitta, ligga och stå runt oss på galamiddagen. Det ska bli så kul att skapa konst på borden vi kan prata om och med! Det är en jättefin utmaning och jag lever mer eller mindre just nu i min keramikstudio i det anrika Gustavsbergs porslinsfabrik.

Mitt mål är att synliggöra starka flickor, kvinnor i ett underbart traditionell medium som lera men på ett otraditionellt sätt. Jag har låtit fantasin flöda och det ska bli så kul att ställa ut dem, visa upp dem under kvällen. Vem vet, kanske åker jag med Stina så småningom och sätter upp en skulpturverkstad i Burkina Faso. Det får framtiden utvisa!

Jag hoppas verkligen att du känner dig välkommen och inspirerad att ta del av alla uppträdanden, härliga konstupplevelser, inspirerande föredrag, möten med människor runt bordet som precis som du tänker att vi gör det här tillsammans, vi skapar en vänligare, roligare, varmare värld genom att mötas och hjälpas åt. Alla är vi ett tillsammans och vi hoppas kvällen ska bli galet prinsessmagisk i hållbarhetens tecken! 

Vi ses! Annika Nordenskiöld 

  • Mer info om galan och biljettköp finns här
  • Klicka här för direktlänk till biljettförsäljningen