Vad använder du för mensskydd? Ett vardagsval för dig och miljön

I genomsnitt använder en menstruerande person under sin livstid 12000 – 16000 engångsmensskydd. Det säger sig självt att det är en stor belastning på miljön eftersom bomull är en av de fibrer som har störst påverkan på miljön. Dessutom innehåller många mensskydd plaster och kemikalier som kan ge utslag, svamp, etc.

I synnerhet de billigare varianter som finns att tillgå för våra unga tjejer på marknaden i byn. De produkter som finns i boxarna som Ge Skydd UF levererar kommer från Talk About Syd.

Så här förklarar Talk About Syd sina produkter :

VARFÖR MENSSKYDD I EKOLOGISK BOMULL?

Våra mensskydd är gjorda av 100% certifierad ekologisk bomull, utan syntetiska fibrer, parfym, färgämnen och klor. De naturliga bomullsfibrerna hjälper till att förhindra irritation, de andas och bibehåller en optimal fuktnivå. De är dessutom allergivänliga, supermjuka mot huden och helt veganska. Våra mensskydd är GOTS-certifierade.

HUR ODLAS EKOLOGISK BOMULL?

Ekologisk bomull odlas enligt ett produktionssystem som bevarar hälsan av jordar, ekosystem och människor. Bland annat odlas bomullen utan syntetiska bekämpningsmedel och gödselmedel, olika grödor odlas för att stärka jorden och man rensar ogräs manuellt istället för att använda herbicider.

VAR ODLAS ER BOMULL?

Vår bomull kommer främst från producenter i Indien, Turkiet och Pakistan. Däremot kan bomull även köpas in från andra länder, som USA, ifall t.ex. en skörd skulle bli dålig.

HUR ÄR ERA PRODUKTER VEGANSKA?

Våra produkter är märkta med Vegan Trademark från Vegan Society. Mensskydden innehåller inga animaliska ingredienser och inga djurförsök har genomförts under framställningen av våra mensskydd.