Hur vi säkerställer nyckeln till ett hållbart samhälle – nämligen utbildning!

I ett land som Burkina Faso finns ännu inte en utvecklad skattefinansierad välfärd. I väntan på detta behöver vi finansiera utbildning av hög kvalitet samt en kreativ och säker skolmiljö, skolmat och grundläggande hälsa, samt lösa hur vi nu ska kunna paketera detta så att de statliga skolorna ska kunna anamma systemet. För att genomföra detta arbete behöver vi hjälp att täcka de reella kostnaderna på vår ”utvecklingsarena” – vilket också innebär direkt investering i elevernas skolgång som föräldrarna omöjligt kan täcka.

Corona-pandemin, politisk instabilitet, kriget i Ukraina och klimatförändringarna som skapar extremväder, har gjort en redan hårt pressad befolkning ännu mer pressad, och viktigare än någonsin är det att vi upprätthåller den livsviktiga samhällsfunktionen, utbildning. De flesta föräldrarna till barnen på våra skolor har själva inte möjlighet att betala vad det faktiskt kostar för sina barns skolgång. Det är därför våra skolfaddrars insats är så viktig. Månadsinsättningarna skickas direkt till skolan och bidrar till att alla barn får samma materiella förutsättningar – och att föräldrarna aldrig behöver fatta det svåra beslutet att prioritera mellan exempelvis barnens skolgång och en sjuksläkting…

Det beräknas kosta 300 kr i månaden för ett barn att gå i en bra skola med välutvecklad pedagogik och utbildade lärare. Barnen får då det skolmaterial de behöver, färsk frukt och ett ordentligt mål mat varje dag. Dessutom täcker det barnens försäkring, tillgång till bibliotek, hälsovård, IT-lektioner, lekplats och idrottslektioner. Ditt skolfadderskap säkerställer att vi kan fortsätta erbjuda barnen det här – och arbeta vidare på att paketera modellen, organiseringen av den och logistiken, till fler skolor i vårt nätverk, med målet att så småningom nå nationellt.

I julkalenderns önskelista presenterade vi två nya skolfaddrar som gjorde en insättning för hela året, nämligen Ljung & Sjöberg AB vars medarbetare Hampus Sellman stödjer Yennengas arbete med konsulttjänster, samt Ample vars grundare Sara Lindell är en aktiv styrelseledamot i Yennengas styrelse.

När du blir Skolfadder donerar du 300 kr/månad till barnens skolgång. Du kan även bli Yennenga Buddy för 100 kr/månad. Du kommer regelbundet att få nyhetsbrev om utvecklingen i byn och om skolan där barnen går. Om du vill symboliskt följa en liten hjälte – ett specifikt barn – och komma ännu närmare Yennenga Progress verksamhet mailar du info@yennengaprogress.se

Läs mer här