Yennenga-teamet önskar er alla en riktigt God Jul!

I Burkina Faso ligger fokus inför julen på att ge nya kläder till barnen och helst sig själva, och att laga riktigt mycket mat och om möjligt inkludera kött – en lyx som mest hör till stora högtider.

Senaste månaden har det kommit hälsningar från olika personer i teamet i Nakamtenga, om hur de planerar inför jul och hur de hoppas fira. Här några utdrag ur dessa mail:

Jean kommer att åka till sina föräldrars by över jul och fira med dem!

Bernard hade fött upp en gris till festen men förlorade den. Men han gör vad han kan för att köpa in fina kläder till barnen.

Eveline berättade att julförberedelserna består i att köpa nya kläder till barnen och mat och kött.

Marcel hälsade att han redan köpt in nya kläder till sina barn så han var redo för festen!

Issa kommer att fira med sina vänner i byn!

Idrissa har förberett så att han kan sy upp kläder till sina två fina barn, och även till sin fru och mig själv. Han ska också försöka köpa kycklingar som de kan slakta och äta på julafton!

Adolph och Moussa hälsade att de förbereder för den stora festen från Restaurangen. ”Vi har fyllt kylar och frysar och hoppas på många kunder!”

Pouswinde kommer att åka till sin hemby tillsammans med sin fru och sina barn för att fira jul där.

Issa hälsar att han är muslim så han firar ju egentligen inte jul men han önskar alla kristna en härlig jul! Nadine har köpt tyg för att sy nya kläder och har förberett för att kunna sy upp något åt sin syster också! Yvonne har förberett för att köpa nya kläder till barnen och berättar att de på julafton går på midnattmässa tillsammans. Patrice lade till att hans högsta önskan för julen är att freden kommer åter till Burkina Faso.

Vi önskar er alla en fridfull och hjärtlig jul, och vi ser fram emot det nya året tillsammans!