Hur kan en så liten organisation få så mycket gjort med så lite pengar?

Vi out-source:ar viktiga funktioner till bolag som är experter inom området, och som gör detta uppdrag pro-bono! Ett mycket bra upplägg för världen, för oss som organisation och förhoppningsvis också för bolaget som gör uppdraget! Vi kan bedriva professionell verksamhet för att utrota fattigdom och skapa en verktygslåda för att nå FNs Globala utvecklingsmål, och företaget får engagera sina medarbetare för en hållbar värld och peppas tänka utanför boxen och sina ”vanliga” kunder, och höjer därmed intern kompetens och engagemang!

Sedan 2010 står Deloitte troget vid vår sida. Att ekonomin sköts rätt är så självklart grundnavet i vilken verksamhet som helst! Så att ha ett team på Deloitte som sköter allt med siffror, alla bokslut och redovisningar är värt hur mycket som helst! Varje år får vi ett par juniorer, nyanställda på Deloitte som sköter vår redovisning med allt vad det innebär, under handledning av ett team seniorer. Just nu är det Fanny Björendahl och Victor Johansson under ledning av Senior-konsulterna Kewin Famzen och Tove Emilsson som är vårt ekonomiteam! Och navet i allt detta Morten Nielsen.

Utöver detta uppdrag har Yennenga fått förmånen att vara med på Deloitte årliga Impact day sedan 2016! Det är helt fantastiskt! Då får vi presentera några uppdrag vi har på gång och som vi skulle behöva hjälp att slutföra, eller kick-starta eller helt enkelt bara få input på! Vi får ett stort team med blandade konsulter, som under en hel dag fokuserar på vår problemställning och i slutet av dagen levererar produkten! Och resultatet har varit fantastiskt! Minst sagt lyxigt med sådana dagar!

Sedan 2023 så har Deloitte dessutom infört Impact Every Day! För det finns ju frågeställningar som så klart inte löser sig på en dag, som behöver mer strategiska tidsramar, som behöver stötas och blötas. Detta innebär att vi kunnat outsource:a inte bara ekonomi till Deloitte utan även digitala lösningar, projektledning för strategiarbete, design och layout. Deloitte Digital med Matilda Johansson och Andreas Moberg i spetsen, påhejade av Victor Kotnik, finns därför med som del av Yennenga-teamet och vi vet inte vad vi skulle göra utan Deloitte!

Sedan bidrar de förstås till Yennengas advents-projekt-kalender till viktiga projekt, stipendier till högre studier etc.

Denna typ av långsiktiga partnerskap är guld värt för oss och för världen!

Att Matilda dessutom råkar vara Smålänning som jag, är en bonus och vi har infört den fina traditionen att alltid avsluta varje termin med att fira med ostkaka! Denna gång inköpt via Mylla som samlar småproducenter och Ingegerds ostkakor!