Ola Niklasson aka Ola_Art

Ola_art är en av de fantastiska konstnärer kommer att förvandla festsalen på Prinsess-galan till en stor sprakande konsthall! Det är lätt att bli förälskad i hans verk. Med Olas konst möts du av detta glädjesprudlande, alla överraskande moment, det "vana" i klassiska verk men med en helt ny twist! Och nu ställer han ut med Yennenga för att hylla hopp, kraft och alltid möjlighet att förändra, göra om och förhoppningsvis bättre ;-D

Ola Niklasson aka Ola_Art
Jag är en återbrukskonstnär från Söderköping, utbildad vid Konstfack. Med förkärlek för det absurda, kreativa, humoristiska och kitschiga, tar jag tillvara på föremål och tavlor som ingen annan vill ha och ger dem nytt liv och innehåll.
Genom att anpassa mig efter originalets stil försöker jag ge tavlan eller figurinen, det där lilla extra som det känns som att den saknar.
Under de senaste åren har jag bland annat ställt ut på Liljevalchs vårsalong, målat live iMusikhjälpen, visats i SVT:s Antikmagasinet och kulturprogrammet Sverige. Mina verk har sålts på Bukowskis tillsammans med verk av Ernst Billgren, Dan Wolgers, Lena Cronqvist m fl.
Jojo. Tjusigt värre!

- Vad gör du för Yennenga?
Jag har under många år jobbat med olika välgörenhetsprojekt t ex. Klimatsalongen, Charity Art Fair och Musikhjälpen. Jag är nu glad och stolt över att kunna bidra till Yennengas viktiga arbete. Genom min återbrukskonst, och era bud, hoppas jag att vi kan göra skillnad tillsammans!

- Varför ska en komma på Prinsessgalan?
Upplev en spännande, upplevelserik, välsmakande och underhållande kväll samtidigt som du är med och bidrar till en bättre och mer hållbar värld.
Du får också möjlighet att buda på de konstverk som pryder varje bord. En konstupplevelse som även kan följa med dig hem.
Det blir inte bättre än så!