Vi frågar Sebastien Boudet hur han skapar guldkant i sitt liv

För mig är det en ideologi att vilja äta ren mat. Mat som inte förstör mångfald, mat som inte förgiftar våra jordar, som inte har en negativ påverkan på vårt klimat, mat som inte är processad, raffinerad, rengjord och E-nummermaxad.” – Sebastien Boudet

Egentligen sa han ifrån på frågan! Han tycker att det är hög tid för en revolution! Vi kan inte sitta och mysa och ha guldkant när världen brinner! Och jag tror att vi håller med varandra. Det är hög tid att göra något! Därför vill vi förmedla att just detta med hållbara guldkanter i livet är grunden till en förändring. Vi måste inspireras och hoppas och tro att det är möjligt att skapa förändring.

Vi vill visa att mitt i kamp och frustration över allt galet i världen, är det också möjligt att njuta av livet och att just ditt val att sätta guldkant ska vara en viktig pusselbit i revolutionen! Sebastiens bröd och bakverk är i högsta grad njutning! Bröd på riktigt!

”För mig är alla ingredi­enser lika viktiga och att baka med passion och kärlek är för mig inte bara ord – det är en filo­sofi, en livsstil och en fråga om integritet. I var­je bakverk eller surdegsbröd lägger jag ner all min kunskap och mina värderingar. Det är mitt sätt att säga till mina nära och kära att jag älskar dem. Med andra ord är mina värderingar inbakade i mina produkter, dem och jag är ett och samma.”

Guldram Salonger fylldes igen av fantastiska människor, som delar, inspirerar och låter sig inspireras.

Lotteri med vantar från Cecilias skapelser

Cecilia Nyberg kunde inte komma på Guldram salonger på Nobeldagen, så hon skickade ett par av sina hemsstickade vantar (kolla in insta @Ceciliasskapelser). Vi sålde lotter och den lyckliga vinnaren blev Antonella! Pengarna vi fick in för vant-lotteriet och eventet, räckte till en hel lucka i Yennengas julkalender med projekt. Det blev Lucka 12, vilket är en klassresa för 9ondeklassarna i Nakamtenga, Burkina Faso.  Klassen får besöka teatern på Kungens gård samt hantverksmässan, där de får se och inspireras av tillverkning och produkter av lokalt konsthantverk. Att åka in till huvudstaden är för de flesta något de bara har möjlighet att göra via skolan och det blir en upplevelse för livet! Luckan är således en julklapp från alla som deltog på Guldram Salonger och Cecilia!

Guldram Salonger

I Yennenga arbetar vi dagligen med hållbarhet på ett mycket påtagligt sätt. Hur vi lever och handlar i Sverige påverkar i allra högsta grad utvecklingen i andra länder. Ibland känns det som att det är svårt att kommunicera detta i samma andetag som vi pratar om alla satsningar för ett hållbart samhälle i Burkina Faso med fokus på alla de globala utvecklingsmålen.

Dessutom är vi själva uppfyllda av hur inspirerande och roligt det är med alla initiativ som görs, och som skapar möjlighet att faktiskt göra mer hållbara val. Så föddes idén om att skapa salonger för just detta! Med våra salonger, på olika gyllene teman, hyllar och värnar vi livets skönhet. Varje salong får gästerna lära känna en person som vill dela med sig av sin guldkant på tillvaron och vägen mot en mer hållbar värld.

Världen och livet är vackert och fantastiskt, och tillsammans kan vi inspirera varandra!

Afternoon tea

Sonja som driver instakontot @sonjaskarlek ansvarar för att sätta ihop menyn för Guldrams afternoon tea. Sonja säger : « Jag älskar att baka, och för mig är guldkant på tillvaron när jag ser att det är bra råvaror, ekologiska produkter, kulturspannmål, närproducerat och från små gårdar som värnar biologisk mångfald. »

På bordet stod juice och frukt som vi fått sponsrat från Ekolådan, samt att AJ Produkter

sponsrat så att vi kunnat köpa in snittar, saffransbullar och pepparkakor från Paulinas kök och kakeri, ett företag som värnar om ekologiska råvaror, kulturspannmål och påverkan på människor och natur.

Och så ekologiska bubblor med och utan alkohol <3 och te och kaffe så klart!

Dahl agenturer

Vi håller dessa salonger hos Dahl Agenturer som har den perfekta salongen för mingel som detta! Syskonen Linda och Alexander som driver agenturen, är fantastiska människor med stort engagemang och stort hjärta, så de är strålande partners för dessa event.

Vi kommer att lägga upp tips och inspiration efterhand på vår instagram @guldramsalong så glöm inte att kolla in där då och då och fortsätt att sprida guldstoff och inspiration !

Vart går intäkterna?

När vi (Yennenga) arbetar på plats i ett land som Burkina Faso, så är det så tydligt hur hela världen hänger ihop och hur våra levnadsmönster och vardagsval påverkar inte bara ditt närsamhälle utan också människor på andra sidan jorden. Både genom deras arbetsförhållanden och produktionen av produkter vi köper i väst, men också klimatförändringarna som drabbar så tydligt.

Överskottet från intäkterna på Guldram Salonger går dels till att hålla Guldram Salonger även på plats i Burkina, där de bjuder in intressanta talare som ska sprida inspiration, kunskap och empowerment för att var och en ska få kraft och kunskap att kunna påverka sitt eget liv och sin omgivning i hållbar riktning. Men utöver dessa event går pengarna till saker som just nu är akuta.

Så Guldram Salonger bidrar både akut på kort sikt och skapar strategier för långsiktiga lösningar.